Welkom op deze nieuwe blogsite.

Een nieuwe blogsite over schaken, want tot op heden hebben we steeds gebruik gemaakt van sphpblog om onze berichten op te plaatsen. Het feit dat gewoon met tekst-files gewerkt kon worden was daarbij erg belangrijk.

Omdat voor sphpblog geen plugins voor FEN en PGN bestonden hebben we deze daar zelf geschreven. Feitelijk zijn we meer bezig geweest met het schrijven van dit soort uitbreidingen in PHP dan met het echte schaaknieuws, maar ook dit kan zijn charme hebben.

Met name vanwege de mogelijkheden om met meerdere gebruikers stukjes toe te voegen en te kiezen welke delen van de site voor iedereen toegankelijk zijn wordt momenteel naar WordPress gekeken. Zie dit vooral als een experiment. Misschien bestaat deze blog over een jaar wel niet meer of staat hij dan op een andere plaats. Het hangt allemaal een beetje af van de problemen waar we tegen op gaan lopen en de mogelijkheden die deze blogsite ons hiervoor biedt.

De sphpblog schaaksite was overigens te vinden op http://schakend.christian.net/blog, maar is inmiddels verhuist naar http://schaakpraat.blogspot.com/.

Advertenties