In de poging om deze site aan te passen aan onze wensen lopen we meteen tegen het probleem op dat de plugins en themes zoals we die in eerste instantie voor ogen hadden niet te vinden zijn.
We ontdekken hier het verschil tussen wordpress.com en wordpress.org.

WordPress.org is de vrij verkrijgbare blogging software die iedereen kan downloaden en installeren op een web-server. Op zo’n webserver kun je dan ook alle themes en plugins installeren die je maar wilt.

WordPress.com is de website waarop je gratis een blog onder kan brengen. De software die hier op draait is een versie voor meerdere gebruikers, waarbij door een individuele gebruiker geen plugins of themes toegevoegd kunnen worden. Iedere verandering hierin zou namelijk effect hebben op alle andere gebruikers.
In de toekomst komt hier misschien meer beschikbaar.

Een en ander is ook te vinden in de faq: http://faq.wordpress.com/2006/05/07/wordpresscom-vs-wordpressorg/

Voor ons is het een eerste tegenvaller, omdat hiermee de mogelijkheid om eenvoudig schaakdiagrammen toe te voegen verdwenen lijkt te zijn. Maar we geven het nog niet meteen op, zoals hopelijk uit de nog te verschijnen berichten zal blijken, al lijkt het in ieder geval verstandig dat we nog niet meteen afscheid nemen van onze eerdergenoemde blogsite.

Advertenties